Kaszap Atilla (Szentantalfa)

Bár a legtöbben népzenészként vagy a Kobuci alapítójaként ismerik Kaszap Atillát (nem sajtóhiba, így írja), egyre többen már a kiváló fiatal borászt is látják benne. Atilla a pincéhez tartozó, organikusan növekvő, de maximum 5 hektárosra tervezett területén szigorú biogazdálkodást folytat.

Kínálatában, a Nivegyben szokásos felhozatalhoz képest váratlanul érheti a látogatót az évről-évre gyönyörű eredményt hozó zweigeltje és a hordók helyett agyag amforákban érlelődő narancsbora, ami amúgy 2024-ben aranyat kapott a GROW du Monde-on. (A félreértések elkerülése végett, a narancsbor nem narancsból, hanem fehér szőlőből készül, csak mivel a magokat és a szőlő héját is érintkezésben tartják az erjedő musttal, ezért jellegzetes narancsos színt kap és ízében is erősek lehetnek a citrusos jegyek).

A pincénél a 06703683139 számon jelentkezhetsz be kóstolóra, egyébként Atilla boraival Pesten a Kobuciban, Antalfán a Nivegy-ligetben tartott nagyobb helyi borkóstolókon találkozhatsz.

 

Utoljára szerkesztve: 2024. július 29.

Kapcsolódó témák





Utoljára megtekintett fogalmak

Kapcsolódó gyűjtemények 2

A Chill Antalfa! Nivegy-völgyi kisokos célja saját szubjektív benyomásaink és magánvéleményünk megosztása, a tévedés és az eltérő vélemény jogát kifejezetten fenntartjuk. Kifejezetten nem célunk sem a reklám, sem a tájékoztatás. Az oldalon való megjelenésért vagy leírásokért a szerzők vagy a kiadó semmilyen ellenszolgáltatást nem kértek és nem kaptak az oldalon szereplő szolgáltatóktól. Az oldalon szereplő információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Az oldalon szereplő képek a szerzőktől, vagy az oldalon megjelenő szolgáltatók engedélye alapján a szolgáltató weboldaláról vagy Facebook oldaláról származnak.
Ha oldalunkon aktualitását vesztett hibás információval találkoznál vagy ajánlanál valami jó új helyet, kérjük jelezd nekünk: chillantalfa@gmail.com!