Kaszap Atilla (Szentantalfa)
Bár a legtöbben népzenészként vagy a Kobuci alapítójaként ismerik Kaszap Atillát (nem sajtóhiba, így írja), egyre többen már a kiváló fiatal borászt is látják benne. Atilla a pincéhez tartozó, organikusan növekvő, de maximum 5 hektárosra tervezett területén szigorú biogazdálkodást folytat.
Kínálatában, a Nivegyben szokásos felhozatalhoz képest váratlanul érheti a látogatót az évről-évre gyönyörű eredményt hozó zweigeltje és a hordók helyett agyag amforákban érlelődő narancsbora, ami amúgy 2024-ben aranyat kapott a GROW du Monde-on. (A félreértések elkerülése végett, a narancsbor nem narancsból, hanem fehér szőlőből készül, csak mivel a magokat és a szőlő héját is érintkezésben tartják az erjedő musttal, ezért jellegzetes narancsos színt kap és ízében is erősek lehetnek a citrusos jegyek).
A pincénél a 06703683139 számon jelentkezhetsz be kóstolóra, egyébként Atilla boraival Pesten a Kobuciban, Antalfán a Nivegy-ligetben tartott nagyobb helyi borkóstolókon találkozhatsz.
Utoljára szerkesztve: 2024. július 29.